Finished!!

16 december 2011 - Sydney, Australië

Het klinkt raar, maar helaas heb ik klaar met mijn stage. Vanochtend om 8 uur mijn eindgesprek gehad, en een voorlopige beoordeling. Afgelopen dagen al mijn chemicalien, zuurkast en bureau opgeruimd. Ik wil nog niet weg hier, het is hier veel beter dan in Nederland. En mijn professor heeft ook liever dat ik blijf... Goed teken. PhD-position aangeboden gekregen, dus als ik wil kan ik iig nog 4 jaar hier doorbrengen. Klinkt aantrekkelijk(sorry mam...).

Deze week ook 2 kerst-lunches gehad; afgelopen woensdag van the school of chemistry en vandaag van mijn afdeling. Zo relaxed hier: om 12 uur aan het bier, om 1 uur het eerste vlees van de bbq en de rest van de dag in de zon zitten, beetje cricket spelen (iedereen speelde cricket, ik baseball). Wat een verschil met vorig jaar, toen we eerst door de sneeuw naar het restaurant moesten lopen. Vandaag was de bbq van onze afdeling, tevens mijn afscheid. Een beter afscheid dan een bbq voor mij is er niet, goed voor elkaar. De nodige steaks op en de salades maar over geslagen. Ik heb van al mijn collega’s nog een cadeau gekregen; een University of Sydney-jas.

Morgenvroeg om 8 uur begint mijn volgende vakantie; ik vertrek met de bus naar Canberra. Meningen verschillen over de stad, vandaag voor het eerst iets positiefs gehoord. Maakt niet uit, planning staat al vast; blijf er niet lang. Wordt daar opgepikt door duitse backpacker om vervolgens in een weekje langs de kust naar Melbourne te rijden. Onderweg op het strand liggen, wandelen en dieren kijken, ’s nachts in een tentje op het strand slapen. Vanuit Melbourne naar mijn familie voor een paar dagen en dan terug voor het vuurwerk in Sydney. Althans, dat is de planning, nog geen idee hoe ik van Melbourne weer naar huis kom. Ach, nog een week de tijd om dat te bedenken..

1. Irma:
    hee Neil
    goed gedaan jongen geniet van je welverdiende vakantie
    groetjes aan de familie daar
    groetjes Irma
  2. Steef:
    Hey Neil,

Gelukkig heb je het naar je zin gehad tijdens je stage en het is een mooi compliment dat de prof je graag wilt houden! Geniet lekker van je vakantie en als ik je niet meer spreek, dan alvast een gelukkige kerst en nieuwjaar!

xxx steef
  3. Robin:
    Heeey Neil!

Je hebt je plek daar wel gevonden of niet? Leuk om te lezen over wat je allemaal tegenkomt daar. Australië is ook wel echt het land voor nature loving die-hards zoals jij. Die PhD position klinkt wel supergoed, dat ziet je CV in ieder geval wel zitten denk ik. Klinkt beter dan wat ik over de arbeidsmarkt hier hoor.

Vast een fijne kerst jaarwisseling daar, lijkt me gek – en die laatste beter – met super mooi weer!

m/ Robin.